Minahassastraat

 

De Minahassastraat is gelegen in de Indische buurt, in Amsterdam-Oost. Het is een van de meest versteende buurten in Amsterdam. Ook het pleintje langs de Minahassastraat stond helemaal kaal, op een aantal jonge bomen na. Een gemiste kans, want het wordt veel gebruikt als wandel- en fietsroute naar het Muiderpoortstation, de Moskee Nasr, het Nederlands Philharmonisch Orkest, of elders. De ideale locatie dus voor een nieuw, groen stukje Amsterdam. Daarom namen enkele omwonenden in 2017 het initiatief om de boel wat op te vrolijken en hier een Park om de Hoek aan te leggen!

 

Een grote groep bewoners werkten samen aan het ontwerp van dit park. Samen met de buurt en de hoveniers van Donkergroen legden we het park aan. De kale voetgangersstraat waar scooters doorheen sjeesden, heeft plaats gemaakt voor een park met maar liefst 13 bomen, een gazon om te picknicken, vele biodiverse planten en een groene speeltuin.

 

Wil jij ook bijdragen aan de vergroening van de buurt en je buren leren kennen in één? Meld je dan aan via info@degezondestad.nl. Dan steken we samen onze vingers in de aarde voor een groen Amsterdam!