Minahassastraat

De Minahassastraat is gelegen in de Indische buurt, in Amsterdam-Oost. Het is een van de meest versteende buurten in Amsterdam. Ook het pleintje langs de Minahassastraat stond helemaal kaal, op een aantal jonge bomen na. Een gemiste kans, want het wordt veel gebruikt als wandel- en fietsroute naar het Muiderpoortstation, de Moskee Nasr, het Nederlands Philharmonisch Orkest, of elders. De ideale locatie dus voor een nieuw, groen stukje Amsterdam. Daarom namen enkele omwonenden in 2017 het initiatief om de boel wat op te vrolijken en hier een Park om de Hoek aan te leggen!

 

Na twee buurtbijeenkomsten kwam dit ontwerp uit de bus:

Er komen grasperkjes, plantvakken, zitbanken, geveltuinen en meer bomen. We proberen ook zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, met de tegels maken we bijvoorbeeld zitbanken en de speeltoestellen die er nu staan herbruiken we. De werken zijn intussen begonnen, het nu nog grijze pleintje krijgt dus snel een groene make-over. Eind januari zal het pleintje af zijn.

 

Een groepje van enthousiaste bewoners is al aan de slag maar zoekt versterking. Wil jij ook bijdragen aan de vergroening van de buurt en je buren leren kennen in één? Meld je dan aan via info@degezondestad.nl. Dan steken we samen onze vingers in de aarde voor een groene Indische buurt!