Vlakkerweg

 

Tussen de Vlakkerweg bij de Bongerd, een nieuwe woonwijk in Amsterdam Noord, ligt een langgerekte strook die begroeid is met wilde planten, bomen en braamstruiken. Dit parkje wordt doorkruist door de Boomgaardweg en er loopt een wandelpaadje doorheen. De strook wordt al gebruikt door hondenuitladers, wandelaars en spelende kinderen die er hutten bouwen, struinen en bramen plukken.

 

Deze mooie strook wordt in de toekomst een wandelgebiedje en rustgebied met bankjes. Daarnaast zal het mensen laten realiseren wat échte natuur is. Dit krijgen we voor mekaar door bewustwording te creeëren met o.a. natuureducatie in samenwerking met de lagere school.

 

Buurtbewoner Neckheim is initiatiefnemer en beheerder. Enkele buurtbewoners zijn al betrokken en de groengroep van Cordaan gaan er werkzaamheden uitvoeren zoals gras maaien, een schelpenpad aanleggen en insectenhotels maken. Zowel de stadsdeelcommissie en stadsecoloog ondersteunen dit initiatief. Wil je ook betrokken raken bij de Vlakkerweg, heb je een vraag, idee of wil je ervaringen uitwisselen? Neem dan contact op met de iniatiefnemer via cmneckheim@gmail.com.