De Park om de Hoek methode helpt je verder!

Wij ontwikkelden de Park om de Hoek-methode zodat jij met je buren of buurtorganisatie zelf een Park om de Hoek te realiseren. Hoe dit park eruit komt te zien? Dat bepaal jij samen met je buren! Zodat jouw buurt nog meer van jou wordt.

Samen met Bloei & Groei New Economy Studio LA City of Amsterdam bundelden we onze kennis en Park om de Hoek ervaring om tot een deelbare aanpak te komen voor bewoners en buurtorganisaties die zelf aan de slag willen gaan. Een van de uitkomsten is een praatplaat die de stappen laat zien die je doorloopt om hiertoe te komen. Bij een aantal stappen hebben we ook aanvullende tools ontwikkeld die je helpen bij het aanvragen van financiering, maar ook bij het nadenken over diverse stedelijke en sociale uitdagingen. Zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie en meer saamhorigheid in de buurt. Bekijk de praatplaat hieronder en check hoe het werkt op deze pagina!

Goed nieuws! Ben je een buurt- of welzijnsorganisaties en wil je graag bewoners die hun buurt of straat willen vergroenen op weg helpen? Volg dan de Park om de Hoek-workshop en word Park om de Hoek-expert! Wij komen bij je langs en samen kijken we hoe buurtgroen verbindend kan werken in de buurt! Doe je mee? Neem voor meer informatie contact op met Marijn (marijn@degezondestad.org)