Partners

 

 

Park om de Hoek introduceert een nieuwe werkwijze om samen met bewoners, bedrijven en overheid de openbare ruimte te (her)inrichten. Ontmoet onze partners.

Founding partners

 

De gemeente wil Amsterdam vergroenen met 20 nieuwe ‘postzegelparken’, zoals de buurtparken die Park om de Hoek realiseert ook wel bekend staan. Want groene buurten zorgen voor ontmoeting, een prettige leefklimaat, koeling en waterberging. De ‘groen’-subsidie van de gemeente helpt bewoners hun eigen buurt te vergroenen.

Met het programma Groene, gezonde leefomgeving wil Provincie Noord-Holland bijdragen aan een doorbraak van de combinatie groen en gezondheid in Noord-Holland. Want een groene omgeving is goed voor de gezondheid van mensen, of dat nu woeste natuur is of een groen plein in de stad.

Park aannemers

 

 

Onze Park om de Hoek aannemers zijn gespecialiseerd in het aanleggen van buurtparken. Dus wil je een natuurspeelplek, een moestuin, een biodiversiteitstuin of misschien wel een combinatie? Dat kan. Samen met jou wordt de identiteit van jouw buurt in een ontwerp gegoten.

Groen denken en milieubewust ondernemen zit bij Van der Tol in de genen. De hoveniers van Van der Tol houden bij hun dagelijkse werkzaamheden namelijk bewust rekening met de lokale flora en fauna en de mogelijke ontwikkeling daarvan. In overleg met de klant ontwerpen ze daarnaast in zoveel mogelijk gevallen met hergebruik van bestaand materiaal. Met Park om de Hoek hebben zij het Nieuwe Maan Park en Zomers Buiten ontworpen en aangelegd, beiden gelegen in Amsterdam Noord.

 

Meer informatie? Casper Korteweg van Van der Tol staat je graag te woord! Mail naar ckorteweg[at]vandertolbv.nl of bel 020-6677719. Van der Tol is ook erg actief op Facebook!

Donkergroen is een landelijk werkend familiebedrijf met 17 locaties in Nederland en België, waaronder Amsterdam. Ze hebben een vernieuwende kijk op de beleving van binnen- en buitenruimte. Donkergroen is dan ook koploper op het gebied van duurzame ontwerpen en realisaties voor de buitenruimte. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Parken om de Hoek De Ruyschtuin en het Belgiëpleintje in Amsterdam-Oost, die Donkergroen heeft aangelegd. Zij zetten graag hun expertise in.

 

Vragen? Adviseur Maikel Jansen van Donkergroen beantwoordt ze graag. Mail naar maikel.jansen[at]donkergroen.nl of bel 020-6191200. Voor inspiratie, zie hun Facebook pagina!

Park om de Hoek - Groene buurtparken en pleinen in Amsterdam
Park om de Hoek - Groene buurtparken en pleinen in Amsterdam
Park om de Hoek - Groene buurtparken en pleinen in Amsterdam

Park partners

 

Heicom is partner van Park om de Hoek De Ruyschtuin in Amsterdam-Oost. De Heicom B+-grond in dit park is onkruidarm en heeft een hoog organisch stofgehalte. Bovendien is het waterdoorlatend en werkt Heicom zo mee aan de waterbestendigheid van de stad.

WoningcorporatieStadgenoot is partner van Park om de Hoek Belgiëpleintje in Amsterdam-Oost. Wonen is meer dan een dak boven je hoofd, dus draagt Stadgenoot ook bij aan de leefbaarheid van buurten. Groene aantrekkelijke buurten om in te wonen en werken zijn namelijk onmisbaar in een gezonde stad.

Park om de Hoek methode partners