Over ons

 

Park om de Hoek

 

 

Onze missie is om de openbare ruimte te vergroenen en meerwaarde te geven ‘op maat’. Versteende plekken veranderen in groene parken. Amsterdam als groene stad, vormgegeven door haar inwoners en ondernemers. Want een Park om de Hoek is goed voor de gezondheid, koelt de stad, vangt overmatig regenwater op en zorgt voor ontmoeting.

 

Park om de Hoek zet als pionier de eerste stappen, zodat groene ontmoetingsplekken in de openbare ruimte de norm worden. Park om de Hoek breekt het speelveld open, waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om de stad vorm te geven, samen met bewoners, bedrijven en overheid. Amsterdam heeft 97 buurten, en elke buurt verdient een park!

De Gezonde Stad

 

 

Park om de Hoek is een initiatief van De Gezonde Stad. De Gezonde Stad maakt Amsterdam groener, schoner en slimmer. Als onafhankelijke stichting brengen wij bewoners, bedrijven en overheden bij elkaar en zorgen we met onze projecten voor een tastbare en meetbare verduurzaming van Amsterdam. Daarvoor starten en ontwikkelen we zelf vernieuwende projecten, waar Park om de Hoek er één van is. Door het vergroenen van de stad maken we deze leefbaarder, mooier en klimaatbestendiger. Klik hier voor meer informatie over De Gezonde Stad!

Contact

 

 

Vragen? We helpen je graag! Neem contact op via marijn@degezondestad.org.

Pers

 

 

Wil je iets schrijven over Park om de Hoek? Hier vind je meer informatie! Voor aanvullende informatie, interview aanvragen en beeldmateriaal kan je contact opnemen met De Gezonde Stad.

 

 

Park om de Hoek in de media:

Park om de Hoek is een initiatief van