Nieuw Park om de Hoek in de Minahassastraat!

 

Het is zover! In de week van 26 november beginnen de werken voor een nieuw Park om de Hoek in de Minahassastraat. In plaats van de versteende voetgangersdoorgang komt er een groen buurtparkje. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken afgerond eind januari. Net op tijd dus voor een gezellige winterborrel!

Wat vooraf ging…

In augustus 2017 doen twee bewoners van de Minahassastraat in de Indische buurt in Amsterdam Oost een voorstel bij De Gezonde Stad voor een Park om de Hoek. Ook verschillende bewoners van het woonblok aan de andere zijde van de Insulindeweg waren enthousiast. De bewoners droomden van een groene oase in plaats van een versteende doorgangsweg en wij helpen hen daar maar wat graag bij!

Het ontwerp

Na verschillende gesprekken tussen bewoners, de gebiedsmakelaar en De Gezonde Stad werd volgend ontwerp voorgesteld:

Het nu nog grijze pleintje krijgt een groene make-over. De tegels gaan eruit en worden hergebruikt om een mooie zitrand te maken. De bestaande speeltoestellen gebruiken we ook opnieuw. Er komt een grasveldje waar bijvoorbeeld een picknicktafel kan worden geplaatst. Het parkje krijgt ook 12 nieuwe bomen en heel wat plantjes.

We want you!

Dit park heeft toekomstige beheerders nodig! Een groepje van enthousiaste bewoners is al aan de slag maar zoekt versterking. Wil jij bijdragen aan de vergroening van je buurt en je buren leren kennen in één? Meld je dan aan bij  sarahvergaerde@degezondestad.org.  Dan steken we samen onze vingers in de aarde voor een groene Indische buurt!