Tips buurtfeest

 

 

Dan is het eindelijk zo ver: het park ligt er! En dat moet gevierd worden. Het is een leuke gelegenheid om nog meer buren te leren kennen in het park en alle betrokkenen te bedanken voor hun hulp. Nodig de hele buurt uit door flyers en posters te verspreiden en stuur een persoonlijke uitnodiging aan de betrokkenen. Doe eens een rondje langs de lokale ondernemers: misschien willen zij wel wat hapjes en drankjes sponsoren. Er zijn ook fondsen die je specifiek voor zo’n buurtfeest kan aanvragen (zie hieronder).

 

Melding of vergunning?

Vaak is het voor een buurtfeest voldoende om een melding bij de gemeente te maken, dat scheelt! Zorg wel dat je de melding twee weken van tevoren maakt.

Een melding maken doe je hier.

Wie betaalt?

Ook voor buurtfeesten is het mogelijk om een bijdrage te krijgen via verschillende middelen. Om het je gemakkelijk te maken, staan er hieronder een paar mogelijkheden op een rijtje:

 

  • Oranjefonds
  • Op de vierde zaterdag in september: Burendag
  • Voor Amsterdam Noord: Huis van de wijk
  • Start een crowdfunding actie: voorjebuurt.nl
  • Vraag lokale ondernemers of ze iets willen sponsoren
  • Heb je een AH in de buurt? Zij willen ook nog wel eens wat voor de buurt betekenen! Neem contact op met de AH bij jou in de buurt.

 

P.S. Om geld te besparen kan je ook afspreken dat elke bewoner zelf een hapje en/ of drankje meeneemt. Zo maak je er een gezellige buurt- picknick van!

Subsidie

De gemeente kan ook subsidie geven voor bewonersinitiatieven. Houd er wel rekening mee dat je de subsidie minimaal vier weken van te voren aanvraagt en achteraf een verantwoording schrijft dat de activiteit heeft plaats gevonden. Hieronder zie je per stadsdeel wat er mogelijk is: