Tips voor cofinanciering

 

 

Subsidies

Via de gemeente Amsterdam kun je aan verschillende subsidies komen voor een Park om de Hoek. Let wel op dat alle overheidssubsidies samen niet meer dan 49% van de totale kosten mogen bedragen. Zijn de totale kosten van de aanleg van het park bijvoorbeeld 30.000 euro? Dan mag de totale subsidie van de gemeente niet meer zijn dan: 0.49 x 30.000= 14.700 euro. De verschillende subsidie mogelijkheden vind je hieronder.

 

Groen in de buurt

De gemeente wil investeren in groene initiatieven in buurten. Perfect dus. Maak hier gebruik van!

 

Overige subsidies

Wie niet groen is moet slim zijn! Met een beetje creativiteit kan je soms ook in aanmerking komen voor andere subsidies dan de groen- subsidies. Een Park om de Hoek draagt bijvoorbeeld ook bij aan veiligheid in de buurt en sociale cohesie. Kijk waar jullie Park om de Hoek voor gaat zorgen en google eens of daar subsidie voor te krijgen is! Kijk bijvoorbeeld eens onder subsidies voor wonen en leefomgeving voor de subsidie bewonersinitiatieven van jouw stadsdeel, voor financiering van sociale activiteiten in jullie park.

Fondsen

Er zijn meerdere fondsen die je zou kunnen proberen aan te boren. Probeer fondsen die zich onder andere richten op het bevorderen van natuur en sociale cohesie, en natuur- en milieuorganisaties. Zij kunnen ondersteuning bieden voor de opstartfase en aanleg.

Hier hebben we er een paar voor je op een rij gezet:

 

Crowdfunding

Crowdfunding is een manier waarop iedereen die het park een warm hart toedraagt een bijdrage kan leveren! Schakel met een crowdfundingactie het netwerk van je hele buurt in. Als elk persoon binnen jullie netwerk een klein bedrag geeft, kan dat bij elkaar een grote som zijn.

Bij sommige crowdfunding- websites moet je een bedrag betalen om te kunnen beginnen met de actie of wordt er gewerkt met een lening. Bij de websites hieronder geldt dat allemaal niet en kun je een gratis account aanmaken. De websites hanteren wel verschillende service fees over het totaal opgehaalde bedrag. Kijk goed naar welke het beste past bij jullie project en wat de voorwaarden zijn.

 

  • Voorjebuurt  (service fee van 5%)
  • Doneeractie (service fee van 6 %)
  • Onepercentclub (service fee van 7% (bij succesvolle campagne hanteren ze 5%)
  • Ulule (8,07% voor bedragen ingezameld via bank- of creditcard, 5,05% voor bedragen ingezameld via Paypal)